Máte obráběcí dílnu vybavenou stroji a přemýšlíte jaké nástroje na ně nakoupit? Máte frézku a pár základních fréz? Tak to určitě využijete kotoučovou frézu I-nástroje.cz. Kotoučové frézy právem náleží k základním druhům fréz pro třískové obrábění kovů, ale i jiných materiálů. Kotoučové frézy se vyrábějí jako nástrčné, s upínací dírou a unášecí drážkou. Vybíráme-li správnou kotoučovou frézu volíme dle určení, materiálu a geometrie. Kotoučové frézy mohou být jemnozubé, polohrubozubé, hrubozubé, úzké, úzké s přímými zuby. Nebo kotoučová fréza určená přímo na frézování drážek.

frézy

Kotoučové frézy jsou ve velikostech průměru D50, 63, 80, 100, 125, 160 a 200 mm. Materiál pro výrobu fréz bývá rychlořezná ocel HSS, nebo vysoce výkonná HSSE a HSSE Co5-10. Kotoučové frézy mohou být složené nebo se vsazenými zuby (břity). Typickým úkolem pro frézování je výroba drážek. Tyto se mohou obrábět kotoučovou nebo i stopkovou frézou. Kotoučovou frézu volíme pro dlouhé hluboké otevřené drážky. Na ty je kotoučová fréza jedinečný pomocník. Drážky mohou být krátké nebo dlouhé, uzavřené nebo otevřené, přímé nebo zakřivené, hluboké nebo mělké, široké i úzké.

fréza

Podle šířky a hloubky drážky volíme správný nástroj. Kotoučová fréza je základní fréza pro vaši dílnu. Kotoučové frézy lze použít na dělení materiálu, obdobně jako pilový kotouč. Kotoučové frézy nástrčné umožňují vytvoření složených nástrojů a tím obrábění více ploch (drážek) najednou. Při frézování kotoučovou frézou je nutné volit průměr frézy a rozteč zubů v závislosti na hloubce obráběné drážky tak, aby byl v záběru vždy alespoň jeden zub nástroje z důvodu omezení torzních kmitů; posuv na zub se volí s ohledem na optimální tloušťku třísky. Má mít váš výrobek dlouhou hlubokou otevřenou drážku? Zvolte jednu z našich kotoučových fréz a frézujte, frézujte a frézujte.