Zajisté je znáte. Pokud ji nevlastníte, tak už jste je určitě u někoho viděli. Další pomocník do domácnosti, který zabírá sice místo na lince, ale také šetří čas. Na lince ho mít samozřejmě nemusíte, ale zkušenost říká, že jakmile ho dáte do skříně, jeho využitelnost silně klesá a je pozapomenut.
Já mám během 10ti let již druhý typ. Ten první 6 let vydržel a to jsem ho používala opravdu často.
celozrnný chléb
Nezapomeňte: koupíte-li si nový spotřebič, tak ho využívejte!! Často se setkávám s prvotním nadšením a za pár měsíců už na přístroj jen padá prach a majitel nadává na další krám v kuchyni. Ano, někdy si asi opravdu pořídíte celkem zbytečnou věc, ale pro domácí pekárny to určitě neplatí.

Co s nimi lze dělat

·         Péci chléb a jiné pečivo
To již vyplývá ze samotného názvu. Důležité:nevzdat to po prvním neúspěchu!! Možná se prvních pár chlebů nepovede podle Vašich představ, ale vychytáte to  a půjde to, nebojte. Pokud si netroufáte na namíchání vlastní směsi podle receptů v kuchařkách a na internetu, tak zkuste směs kupovanou. Nabídka na trhu je celkem široká.
 sladké pečivo
·         Připravovat kynuté těsto
Pro buchty, vánočky, koláče, atd. Takhle ho ručně nikdy nevymícháte, buchty budou nadýchané jedna báseň! Nezapomeňte je nechat ještě nakynout na pekáči.
 
·         Připravovat marmelády
Oceníte zvláště v letních měsících, pokud vlastníte zahrádku a sklízíte ovoce ve velkém.
čerstvý domácí chléb 
·         Připravovat dětské přesnídávky
Ocení hlavně maminky malých dětí, které vyrábí přesnídávky doma. Nasypete ovoce, zapnete program a pak už jen plníte do sklenic.
                                                                                                                                                
Záleží na typu pekárny, ale dnes již každá nabízí několik programů pro různé druhy pečiva – celozrnné, toustový chléb, sladký chléb, …. Stačí si vybrat podle Vašich představ a peněženky, případně recenzí od uživatelů. Já dávám přednost  české značce ETA a zatím mne nezklamala.

Nezařazené